Kristiansand dyrepark: Har du en liten pirat i huset?

Pinky og Sunniva

Pinky og Sunniva. Foto:dyreparken.no

Den store guttendrømmen for mange små gutter er å møte den virkelige Kaptein Sabeltann.  Eller kanskje gi smokken sin i kapeteins sabeltanns kiste? Drømmer jenta om om å gå i Sunniva’s kjole? Oppfyll drømmen og ta turen til Kapteins Aabelstanns rike eller se en av de mange forestillingene.

Dyreparken har over 140 ulike dyrearter fra hele verden, fra den norske kua til tigeren i Sibir. Parken er stor og du kan se at dyrene har det godt her. De blir godt passet på og de har fine området. Noen dyr kan man klappe og kose med, mens andre kan man betrakte på lengre avstand. Dette er en av norges mest besøkte opplevelsesparker.

julius

Julius. Foto: dyreparken.no

Men dyreparken er mye mer enn dyr. Kardemommeby, Kaptein Sabeltann, inne og utendørs badeland, tivoli, Kutoppen, herli land og Abrahavn er bare noen av veldig mange attraksjoner. Har man bare en dag i parken, bør man på forhånd ha valgt seg ut steder man tror barna vil ha mest glede av. Hver dag er det ulike forestillinger. Pass på å få oversikt over dagens tider for forestillinger og foring av dyrene når du ankommer parken Det er ingen problem å bruke 2 – 3 dager i parken. Det beste tipset er å plukke ut på forhånd men se ann. Barna koser seg stort sett overalt og det kan fort bli mye mas dersom man skal rekke for mye.

Kardermomme by

Kardermomme by av Thorbjørn Egner. Foto: dyreparken.no

Man kan også bo i parken, i Abrahavn, Kardemommeby, eller rica dyreparken hotell (lenke til booking.com) Dersom man leter etter et billige hotell i nærheten,  finnes også Quality hotell (lenke til hotels.com) rett på utsiden. Kristiansand by har også mye å by på. Kombiner ferien med en byferie og velg et hotel i kristiansand sentrum (lenke til hotels.com).

Praktisk: Kristiansand dyrepark ligger 11 km utenfor krististiansand sentrum. Prisene i parken varierer etter sesong. Det lønner seg for å kjøpe årskort dersom man har tenkt å besøke parken flere ganger i løpet av året. Man får mer for pengene dersom man kjøper pakker også. Se også Dyreparkens offisielle nettside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *