Slik forbereder du telefonen til reisen

Telefonen og nettbrettet er gode reisefølger. De kan være gull verdt både med tanke på informasjon og bestilling av utflukter og bosted under en reise. For å utnytte den best mulig og samtidig unngå en skyhøy regning, må den forberedes før reisen. Her er 9 tips:

 1. Lær barna telefonnummeret ditt utenatt
  Det aller viktigste rådet (selv om dette gjelder barna og ikke telefonen) er å lære barna dine telefonummeret ditt utenat, inkludert landsnummeret og helst både på engelsk og norsk. De mindre barna kan du merke med bånd/merklapper til klærne eller etc. Men husk å forklare de hvor de har det, de fleste utenfor norges grenser, er ikke vant til at barnas klær merkes.
 2. Sjekk mobilprisene på forhånd
  Det er fortsatt dyrt å bruke telefonen i utlandet, spesielt utenfor norden. Sjekk prisene på ditt abonnement for ringepriser(og mottak), sms/mms og ikke minst for datatrafikk i det landet du skal til. For datatrafikk betaler du for det du laster ned og kan derfor være vanskelig å beregne. De fleste norske operatører sender deg en sms når du når en viss grense, men det er ingen garanti.
 3. Ta backup av telefonen din
  Ta backup og overfør alt av bilder/videoer/notater og slett apper og annet som du ikke bruker. Dette frigjør plass og sikrer informasjonen din dersom din telefon skulle komme på avveie.
 4. Sikre telefonen din
  Husk alltid kode eller fingeravlesing  på mobil og nettbrett.  Det er også lurt å bruke funksjonen «find my phone/iphone» slik at du kan lokalisere den. Les på slik sporer du mobilen din mobili.no hvordan du kan spore mobilen din.
 5. Fyll mobilen med undeholdning FØR du drar
  Snakk med barna og finn ut ha de ønsker seg til turen. La barna velge seg noe underholdning, apper, musikk, bøker, video og last dette ned FØR dere drar. Forklar at dette må gjøres før reisen, så unngår man også ekstra mas. Husk også underholdning til dere selv.
 6. Reise apper
  Det finnes uttalige apps som er gull verdt på ferien. Husk igjen å last de ned før du drar. Alt fra flyvarslingsapp, kart/reiserute apper, oversettelse, reiseguider og værapper. Søk etter apper som gjelder for det landet eller helst den byen du skal til.
 7. Husk utstyret
  Lader, adapter, ekstra batterier dersom mulig, nyttig reiseetui og øreklokker bør tas med som håndbaggasje. Det er også lurt å ha slikt utstyr i en vanntett etui på stranden eller i regnvær.
 8. Deaktiver dataroaming, bruk heller WIFI
  Du bør deaktivere all pushfunksjonalitet av mails, apper etc. Men for å være helt sikker på store overraskelser kan du deaktivere dataroaming helt. Aktiverer dataroaming kun når du trenger det. Bruk i størst mulig grad WIFI der det er mulig, hoteller og kafeer har ofte gratis nett.
 9. Skaff deg et kontantkort
  Det er blitt veldig vanlig å benytte seg av kontaktkort (prepaid Sim card), spesielt på lange reiser.  Disse kortene kan enkelt skaffes allerede ved ankomst på flyplassen eller i kiosker /telebutikker.  Da slipper du å bekymre deg over bruker og vil sannsynligvis spare mye penger.

Husk å gjøre dette på mobiler, nettbrett og andre duppedingser dere har med. Har du flere tips, del dem gjerne i kommentarfeltet under.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *