Kambodsja – Ta med barna på en uforglemmelig reise til Angkor Wat «byen som er et tempel»

Om det er barnevennlig? YES, så absolutt! Helt fantastisk for store og små! Sjekk ut vår lille filmsnutt og bli overbevist.

Glade barn på tur

God stemning i gatene

Kambodsja er et land man bør reise til nå, ikke om 10 år. Stadig flere familier drar til dette vakre landet. Vi reiste på en uforglemmelig langhelg med 19 store og små til Siem Reap og det mektige tempelkomplekset Angkor Wat. Opplev den spektakulære byen og nyt hvert sekund av den fantastiske stemningen. Og barna? Gjør som lokalbefolkningen, ta med barna på alt til alle døgnets tider.

Godføleslsen til landet kom allerede på den sjarmerende veien fra flyplassen. Den gode stemningen fra lokalbefolkningen, syklende barn blant ruvende tropetrær, munker som vandrer gatelangs eller mediterer, er overveldende i seg selv. Vi følte vi var på en reise langt langt tilbake i tid.

Så hvordan kan man ta med seg barna på slike turer uten at de blir sure og vanseklig. Jo man må gjøre endel av opplegget på barnas premisser. Vår gulloppskrift for opplevelsesrike steder som Kambodsja:

Reis sammen med andre med barn, utnytt morgentimene og gi barna velfortjente og avslappende ettermiddager, gjerne i et basseng.

Munk

Munk ved Angkor Wat tempelet

Ankor wat betyr «byen som er et tempel». Det er et enormt område med over 100 tempelbygninger. Folkene her har gått fra å være hinduer til buddister og disse enorme tempelruinene viser den sterkt religiøse troen på den tiden. Templene er et must og uansett uungåelig å se. Vi hadde med 11 barn på vår tur og tilpasset tempelbesøkene etter det. Vi fikk anbefalt de mest kjente og de mest barnevennlige.

ANKOR WAT er det mest berømte og kjente tempelet. Tempelet ble bygget på 1100-tallet. Tempelet har en fantastisk arkitektur, utsmykket med reliffer med religiøse fortellinger og guddommer. Ankor Wat (og resten av angkorområde) står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Ta Prohm tempel

Røttene slynger seg rundt ruinene i Ta Prohm tempelet

I Ta Prohn, såkalte jungeltempelet, koste barna seg. Dette tempelet ble bygd på slutten av 1200-tallet og her bodde det ca 12000 personer. Tempelet kalles jungeltempelet fordi det med sine trær og viltvoksende røtter som slynger seg rundt de gamle ruinene, ble og er endel av jungelen. Det var spennende for barna å løpe rundt i ruinene og røttene. Dette tempelet ble også brukt under innspillingen av Tomb raider med Laura Craft og det gjorde det også litt ekstra stas:)

Det finnes en mengde andre templer som er vel verdt et besøk. Sjekk ut Tripadvisors liste over anbefalte aktviteter.

Etter slike tempelbesøk fortjener barna noen lange timer i bassenget. Ettermiddagene ble benyttet til «fri lek» for alle, dvs noen trente, andre fikk deilig massasje, mens barna brukte tiden sin på bading og kanopadning i bassenget.

Det er mye spennende man kan gjøre her som å ri på elefanter, se soloppgang foran Angkor wat tempelet, dra å se floating villages eller bare oppleve den fantastiske stemningen i gatene. På kvelden er det mange resturanter å velge mellom og ikke minst nattmarkedet, hvor vi fikk med oss hjem gode minner som haremsbukser, kokosskåler, trommer, buddhafigurer og kunst. Ankgor Wat er den beste anbefalningen for en uforglemmelig opplevelse!

Barn i tempel

Barn i tempel. Litt motivasjon som “dere får en is dersom vi får ta bilde”  ser ut til å fungere:)

PRAKTISK:

Overnatting: Det finnes hoteller i alle prisklasser, men du får bra hoteller til ok pris.Vi overnattet på Angkor Village Resort og stortrivdes. Fordelen med et bra hotell er at man får hjelp til å planlegge dagene man har. De lager et skreddersydd opplegg som passer barnas alder. Hotellet hjalp oss med å booke alt av tempelbesøk, markeder, transport, mat for alle oss 19 for hele turen. Anbefales.

Transport: Reiser du fra Norge kan det være en god ide å kombinere Kambodsja med andre destinasjoner, kanskje med en eksotisk og vakker strand i Thailand, en storby eller dra videre til like spennede destinasjoner som Vietnam, Laos eller Myanmar. Fra Norge må man regne med flybytter og rundt 19 timer total reisetid. Fly lokalt i Asia er veldig billig (AirAsia f.eks) og kan stort sett bestilles kort tid i forveien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *