Reisetips 2014: Malaysia har alt du drømmer om

Malaysia har alt et eksotisk drømmeland skal ha: Hvite strender, palmer, krystallklart vann, regnskoger, fasinerende småbyer, kaotiske storbyer, enorme markeder, shopping i de fineste shoppingsentre, fantastiske naturopplevelser, dykke-muligheter, jungeltrekking, uttallige muligheter for egenpleie og et folk som elsker barn.

Malaysia er et multikulturelt land som på tross av mange ulike folkeslag og religioner, fremstår som åpent og tolerant, der alle lever i harmoni med hverandre. Malaysia har mye gammelt og nytt, rike og fattige, og ikke minst spennende miks av muslimsk, indisk og kinesisk kultur. Og derfor selvfølgelig også de beste matopplevelser med malaysisk, kinesisk, indisk, thai og til og med god vestlig mat.

Vi har selv bodd i dette landet nå i snart 2 år, og for en opplevelse! Det har blitt mange ferier her og det er fortsatt mange steder vi gjerne vil dra. Det finnes så mye å oppleve i Malaysia at vi jobber med å lage beskrivelser av alle de stedene vi anbefaler. Her deler vi foreløpig en kort oversikt. Vi er veldig interessert i å høre hva slags ferie du ønsker å lese mer om, skriv det gjerne i kommentarfeltet.

Øyer i Malaysia

pompom_island:strandEr strender, palmer og avslapping det du ønsker deg, bør du dra til en av Malaysias fantastiske øyer. Malaysias øyer er kjent for deilige strender, bra dykke og snorkle-muligheter og et avslappende liv.

Det finnes mange øyer som garantert kan friste. På vestkysten vil vi trekke frem kan øyene Langkawi, Penang (Georg Town) og Pangkor Laut som alle er flotte feriesteder for hele familien.

Østkysten av malaysia er kjent for sine fine strender og korallrev, et yrende fiskeliv, regnskog med er rikt dyre- og fugleliv. Øyer som Tioman, Rawa, Redang  og Perhentian Island er alle øyer som er både fantastisk flotte og gode feriesteder der barna vil trives. Vær ops på at Østkysten har regntid fra November til Januar og flere av øyene vil da stenges pga. vind og høye bølger.

Øylivet i malaysia er så flott at vi fremover vil skrive om hvert enkelt av de. I mellomtiden kan du lese mer om våre turer til Pangkor laut og Pom Pom Island.

Kuala Lumpur (KL)

Kuala Lumpur by night

Kuala Lumpur by night

Hovedstaden med  enorme skyskrapere og et yrende storbyliv bør du få med deg. Du vil få en upåklagelig utsikt over byen ved å ta turen til de velkjente Petronas Towers(nesten 450 meter!) eller spise en deiling lunsj med fabelaktig utsikt i  KL tower. Kuala Lumpur er shoppingmekka, fra markeder i Chinatown eller little India til enorme luksuriøse shoppingsentre.

For barna ligger det en stor og flott park rett bak tårnene der barna gratis kan bade i et badeanlegg eller leke på en stor lekeplass. Zoo’en og akvariumet, en tur i regnskogen eller en tur i et av byens mange lekeland og badeland er alltid populært.

Det finnes alle mulige templer og moskeer her. Man bør få med seg noen av de, men for de minste barna blir dette fort litt kjedelig. Da kan det være gøy å dra til et stort hinduistisk tempel som ligger i en grotte. Det er spennede og det finnes mange morsomme ville apekatter her som gjør det hele enda litt mer stas.  Et annet kjent tempel er er det kinesiske Thean Hou tempel. Enda mer stas for barna når de oppdaget at det lå en skildpaddedam på baksiden.

Melaka (Malacca)

melakaEn 2 timers kjøretur fra KL ligger Melaka. Dette er en liten sjarmerende by med sjel. Den er også på UNESCO’s verdensarvliste. Melaka har en rik handelshistorie, og har vært et velstående senter for handel fra Kina, India, Thailand og Indonesia. På tross av kommersialisering og modernisering er byen fortsatt godt bevart, de er stolt av sin flerkulturelle arv.

Det er nok å utforske for barna, bare det å gå rundt i denne stemningsfulle byen er verdt turen. Ta en elvebåt langs Melakaelven, stikke innom museumet, festningen og famosa, en bydel med malaysiske hus der Innbyggerne bor billig  mot at de åpner opp husene sine for alle som ønsker å stikke innom. Veldig artig opplevelse. Anbefaler å få med det stemningsfulle nattmarkedet (fra kl 18 i helgene) i Jonker street. Har du mer tid kan du også dra innom den kjente sommerfuglpark som ligger rett utenfor Melacca.

Dersom du ønsker å bo på hotell en natt eller 2 her anbefales flotte Majestic Hotell Malacca, Holiday Inn Melaka eller det mye billigere, men likevel svært trivelige familiedrevne gjestehuset Wayfarer melaka.

Sabah på Borneo

 proboscis

proboscis

På Sabah, nord på Borneo har du mulighet for å oppleve en fantastisk natur og dyreliv i Borneo’s jungler. Her er det flott natur, regnskoger og et særdeles rikt dyreliv. Her ligger et av Asias høyeste fjell, Kinabalu (4095 moh), nasjonalparker, en rekke øyer og korallrev. Her må man ta barnas alder i betraktning, men mange av attraksjonene er godt tilrettelagt for barn.

Vi valgte å ikke bestige noen fjell eller dra på for ambisiøse jungelturer fordi minstemann er 3 år. Vi valgte å se hovedsatden Kota Kinabalu, sandakan med blant annet proboscis monkey sanctury (neseaper), krokodillefarm, floating villages, og deretter den flotte dykkeparadiset Pom Pom Island. Dette var midt i blinken for oss med små barn, men har du større barn, er en tøffere utforskning av naturen å anbefale.

Sørover til Singapore

Malaysia ligger svært sentralt for videre reising. Velger du å dra nordover grenser malaysia til Thailand. Et godt alternativ!  Et annet alternativ kan være å dra til Singapore som ligger sydover bare 4 timers kjøring eller en times flytur unna KL. Dersom du kjører kan du dra innom Hello Kitty Land eller Legoland Malaysia på veien. Får du med deg familien til å stoppe på Johor premium Outlet (amerikansk) rett på utsiden av Singapore, kan du gjøre veldig mange gode kjøp.

Praktisk/Generelt

  • Språk: Malaysisk. De fleste snakker godt engelsk, hvertfall i storbyene og turistområdene.
  • Kjøring: Venstrekjøring. Kaotisk med mye motorsykler/mopeder i Kuala Lumpur, ellers ok.
  • Fly: Det finnes mange fly som går til Kuala Lumpur og prisene varierer. Gjør et søk og finn billigste, men pass på reisetiden som bør ligge på rundt 16-17 timer totalt.  Vi reiser som regel med nattfly med Thai airlines eller KLM. Innenriksfly i Asia er billig, blant annet Air Asia eller Malaysia Airlines tilbyr gode priser.
  • Overnatting: Det finnes overnattingsmuligheter i alle prisklasser. Kuala lumpur og de mest populære turiststedene er dyrest. Vi sjekker alltid flere bookingnettsteder som : Hotels.com, booking.com eller expedia.com. det kan også være lurt å ringe hotellet direkte for å høre om bedre priser.
  • Klima: Tropisk klima, varmt og godt hele året med gjennomsnitt 32 grader .Det kommer regnskurer med jevne mellomrom, men de varer som regel veldig kort. Regntiden på østkysten fra ca november til januar.  Utenom regntiden må man regne med regn av og til.
  • Priser: Valuta Ringgit, det er enkelt å ta ut i minibank. Mange steder må man fortsatt bruke cash så det lønner seg å alltid ha litt på seg. Malaysia er fortsatt et billig land, spesielt utenfor storbyene. Spesielt tjenester som spa, neglbehandling, spise, taxi er svært billig i forhold til prisene vi er vant med i norge.
  • Vaksinasjon. Sjekk ut vaksinasjonkart.org for til enhver tid oppdatert informasjon om vaksiner.

Siden vi bor i Malaysia har vi utforsket mange steder og sitter med mye informasjon også fra våre venner her. Skriv gjerne i kommentarfeltet hvilke opplevelser dere er ute etter, aldre på barna, så vil vi prøve å gi deg mer fyldig informasjon som passer for akkurat deg og din familie. Gleder meg til å høre fra deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *